N.B.R.O.

"Nordic Bigfoot Researchers Organisation" är den nordiska motsatsen till det amerikanska B.F.R.O. och platsen där du kan läsa om Skandinaviens egen Bigfoot!

Primater i Nordens förhistoria?

Kategori: Allmänt

Omkring år 2009 så hade forskare (bl.a. Thomas Mörs) från Naturhistoriska Riksmuseet upptäckt och undersökt en fossil elefant-tand från Hagtorp utanför Eskilstuna. Tanden tros tillhöra en stor förhistorisk elefant kallad Gomphotherium, som påstås ha levt för cirka 10-15 miljoner år sedan. Från en kreationistisk synpunkt så kan den ha funnits för cirka 5000 år sedan. Det antas att detta djur bara levde i varma klimat, så därför antar man att Norden en gång kan ha haft ett lite mer varmare klimat än idag, och man anser även då att det även kan ha funnits noshörningar och även apor.
 
 
När det kommer till möjligheten för ännu okända forntida apor i Norden så kan det hjälpa till att förklara några av de fall av okända primat-liknande varelser som det berättas om här i Norden i modern tid. Kanske har dessa hypotetiska förhistoriska apor överlevt sedan forntiden och utvecklats till något nytt väldigt nyligen i Nordens historia, och kanske kan de fortfarande gömma sig i outforskade eller dåligt utforskade platser här i våra nordiska länder. Kanske de även migrerar mellan Norden och andra länder så som exempelvis Ryssland och Kina, eller varför inte Kanada och USA? Kanske har de emigrerat bort från Norden sen länge? Men vem vet egentligen, för ännu kan vi inte slå fast något då alla dessa idéer fortfarande är i teori/hypotes-stadiet, och mer undersökning kommer att krävas med tiden.
 
 
Länkar och källor:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: