N.B.R.O.

"Nordic Bigfoot Researchers Organisation" är den nordiska motsatsen till det amerikanska B.F.R.O. och platsen där du kan läsa om Skandinaviens egen Bigfoot!

Besök även...

Kategori: Allmänt

Varelsen i Spetsbergen

Kategori: Allmänt

Ett team med forskare som utförde en geologisk undersökning i Spetsbergen (Spitsbergen), på ögruppen Svalbard (Norge), mötte en stor lång-hårig hominid som liknade hominiden Arulataq från Alaska (U.S.A.)[1].

Ännu känner man inte till några primater/hominider på Svalbard, förutom den Moderna Människan, men det är ett stort område som skulle kunna behöva lite mer undersökning. Det finns dock förutsättningar för att en stor primat som Bigfoot skulle kunna leva här, det finns bytesdjur och många gömställen, men det krävs ändå vidare undersökning. Själva rapporten om en hominid på Svalbard saknar en del viktig information, så det kan då bli svårare att utföra speciellt en fältundersökning. Kanske kan det röra sig om ett migrerande djur som rör sig mellan Nordamerika och Asien och Europa?

 
Illustration av Arulataq från Alaska:
 
Karta över Svalbard:
 
 
 
Länkar och källor:

Nordens Bigfoot i ICE AGE 4!

Kategori: Allmänt

Visste du att i den nya filmen "Ice Age 4: Jorden skakar loss" (Ice Age: Continental Drift), som släpptes på bio sommaren 2012 och senare på DVD och Blu-ray vintern 2012, så medverkar ett djur kallat Gigantopithecus som huvud-antagonisten i filmen, och med namnet Kapten Sprätt (Captain Gutt). Gigantopithecus, med en höjd på 2-4 meter, är den största apa som någonsin upptäckts. Den upptäcktes i Kina (i samma område där legenderna om Den Fruktansvärda Snömannen finns), och denna primat används även som en förklaring till mystiska djur som Yetin och Bigfoot, men även Skandinaviens Bigfoot. Så rent hypotetiskt så medverkar en förhistorisk Skandinaviens Bigfoot i Ice Age 4-filmen. Kapten Sprätt är en hänsynslös pirat som leder ett helt gäng med underliga pirater som försöker göra allt för att stoppa huvudkaraktärerna (Manny, Sid och Diego) från att återvända hem efter att kontinental-driften fört dem iväg från vänner och familj på fastlandet och då de istället fördes längre ut till havs. Sprätt har dock ibland kallats för Orangutang, trots att de flesta källor verkar referera honom till Gigantopithecus.
 

Primater i Nordens förhistoria?

Kategori: Allmänt

Omkring år 2009 så hade forskare (bl.a. Thomas Mörs) från Naturhistoriska Riksmuseet upptäckt och undersökt en fossil elefant-tand från Hagtorp utanför Eskilstuna. Tanden tros tillhöra en stor förhistorisk elefant kallad Gomphotherium, som påstås ha levt för cirka 10-15 miljoner år sedan. Från en kreationistisk synpunkt så kan den ha funnits för cirka 5000 år sedan. Det antas att detta djur bara levde i varma klimat, så därför antar man att Norden en gång kan ha haft ett lite mer varmare klimat än idag, och man anser även då att det även kan ha funnits noshörningar och även apor.
 
 
När det kommer till möjligheten för ännu okända forntida apor i Norden så kan det hjälpa till att förklara några av de fall av okända primat-liknande varelser som det berättas om här i Norden i modern tid. Kanske har dessa hypotetiska förhistoriska apor överlevt sedan forntiden och utvecklats till något nytt väldigt nyligen i Nordens historia, och kanske kan de fortfarande gömma sig i outforskade eller dåligt utforskade platser här i våra nordiska länder. Kanske de även migrerar mellan Norden och andra länder så som exempelvis Ryssland och Kina, eller varför inte Kanada och USA? Kanske har de emigrerat bort från Norden sen länge? Men vem vet egentligen, för ännu kan vi inte slå fast något då alla dessa idéer fortfarande är i teori/hypotes-stadiet, och mer undersökning kommer att krävas med tiden.
 
 
Länkar och källor:

Vad har du hört?

Kategori: Allmänt

Har du hört talas om Skandinaviens Bigfoot? Antagligen har du nog inte hört namnet föränn rätt nyligen då jag själv har myntat det, men du har säkert hört talas om Troll och Jättar och naturväsen som stämmer in på beskrivningar av stora primater (ap-djur). I nuläget känner vi bara till en enda levande (vild-tam) primat i Norden, och det är den Moderna Människan (Homo Sapiens Sapiens), men i teorin så kan det i forntiden ha funnits fler vilda primater här i norr, och även i teorin så kan dessa forntida primater fortfarande leva kvar. Känner du till någon berättelse eller rapport om någon som har sett, hört, eller kanske även hittat spår eller känt lukten efter vad som skulle kunna vara Nordens eget svar på Nordamerikas Bigfoot och Asiens Yeti? Har du hört om någon som sett ett Troll? Eller kanske bara någon underlig, mörk, snabb, oigenkännlig gestalt ute i naturen? Eller har du själv varit med om något som kan kopplas till detta ämne? Om du känner till något, tveka inte, berätta gärna här på bloggen, du får förbli anonym om du så vill, det är alltid valfritt vad du vill berätta.
 
Så... Vad har du själv hört?